Home Sitemap Contact

APK Keuring in Sint Nicolaasga

De Algemene Periodieke Keuring (APK) is ieen wettelijk verplichte keuring om de verkeersveiligheid te bevorderen. 
Als uw auto APK plichtig is, dan mag u niet rijden zonder geldige APK. Doet u dat wel, dan ontvangt u een boete van RDW of van de politie.  Als u een ongeluk krijgt terwijl uw auto geen geldige keuring heeft, dan keert uw verzekeraar niet uit. De vervaldatum van de keuring van uw auto kunt u raadplegen op de website van de RDW. 

De APK is in Nederland in 1985 ingevoerd. In Nederland worden bij een APK-keuring relatief weinig auto's afgekeurd. Dat komt omdat 71% van alle APK-keuringen tegelijk, en daardoor vaak kosteloos, met een onderhoudsbeurt wordt uitgevoerd. Eventuele mankementen worden dan meteen gerepareerd en hoeven niet meer tot afkeuring te leiden.

APK Keuring in onze universele garage in Sint Nicolaasga

Hoe werkt een APK Keuring bij Autobedrijf M. Brinksma?

Bij binnenkomst wordt uw auto als eerste volledig nagekeken. Eventuele mankementen worden geinventariseerd en in overleg met u wordt besloten wat we wel en niet gaan repareren (en wat dit kost).

Nieuwe regels

Recentelijk zijn de regels voor de APK aangepast. Met name de intervallen zijn herzien. Zo wordt er een duidelijker onderscheid gemaakt tussen benzine- en dieselvoertuigen. Ook heeft de datum van eerste toelating, wanneer de auto op kenteken gezet is, een grotere invloed op de intervallen. 

Bel direct voor een afspraak

Wilt u uw auto APK laten keuren? Kom dan naar Autobedrijf M. Brinksma, dé universele garage in Sint Nicolaasga.